کارگزاری آینده نگر خوارزمی
عضویت به جمع کاربران ما بپیوندید
021-61914000 شنبه تا چهارشنبه 8:30 الی 16:30
آموزش قدم به قدم خرید خودرو از بورس کالا
در این آموزش، بصورت قدم به قدم به نحوه خرید خودرو در بورس کالا از مرحله ثبت نام تا مرحله دریافت آن را به همراه تصویر و ویدیو قرار داده ایم.

برای خرید خودرو از بورس کالا، ابتدا باید در سامانه سجام ثبت‌نام کرده و کد بورس کالا دریافت کنید. سپس با افتتاح حساب وکالتی در بانک و واریز پیش‌پرداخت، می‌توانید سفارش خرید را ثبت کرده و روند معاملات و قیمت‌ها را در سایت بورس کالا دنبال کنید. پس از خرید خودرو در بورس، در مدت سه روز کاری باید تسویه کرده و با مراجعه به نمایندگی منتخب، خودرو را تحویل بگیرید.
برای خرید خودرو دربورس کالا، مراحل زیر را باید به دقت طی کنید:

ثبت نام در سامانه سجام

ابتدا باید در سامانه سجام (سجام.سازمان بورس و اوراق بهادار) ثبت نام کنید و احراز هویت شوید. این مرحله برای دریافت کد بورس کالا ضروری است.

دریافت کد بورسی

پس از ثبت نام در سجام، باید به یکی از کارگزاری‌های بورس مانند کارگزاری سرمایه و دانش مراجعه کرده و کد بورسی خود را دریافت کنید. این کد برای انجام معاملات در بورس کالا لازم است.

دریافت کد معاملاتی بورس کالا

با توجه به نحوه خرید خودرو از بورس کالا، با استفاده از کد بورسی، باید از طریق سامانه آنلاین بورس کالا (بورس کالا.ایران) کد معاملاتی بورس کالا را دریافت کنید.

افتتاح حساب وکالتی

برای خرید خودرو در بورس کالا، به افتتاح حساب وکالتی نیاز دارید. به همراه فرم معرفی‌نامه کارگزاری، به بانک مورد نظر مراجعه کرده و حساب وکالتی باز کنید. این حساب برای مسدود کردن پیش‌پرداخت خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

واریز پیش‌پرداخت

مبلغ پیش‌پرداخت مشخص شده در اطلاعیه عرضه خودرو را به حساب وکالتی خود واریز کنید. این وجه تا پایان معامله در حساب مسدود خواهد ماند.

ثبت سفارش خرید

با استفاده از کد معاملاتی بورس کالا، وارد سامانه آنلاین بورس کالا شده و سفارش خرید خودروی مورد نظر را ثبت کنید. در این مرحله می‌توانید جزئیات عرضه، قیمت و موجودی خودروها را مشاهده کنید و سفارش خود را مطابق با نیازتان جهت خرید خودرو از بورس ثبت کنید.

شرکت در فرآیند خرید خودرو

با شروع عرضه خودرو، شرایط خرید خودرو از بورس کالا به شکل رقابت مزایده‌ای آغاز می‌شود. هر خریدار که بیشترین قیمت را پیشنهاد دهد، برنده شناخته می‌شود. اگر تعداد درخواست‌ها کمتر از تعداد خودروهای عرضه‌شده باشد، همه متقاضیان موفق به خرید خواهند شد و خودروها بدون رقابت به فروش می‌رسند. در صورتی که رقابتی در میان خریداران نباشد، خودروها با قیمت پایه به خریداران فروخته می‌شود. خودروهایی که در این شرایط فروخته نمی‌شوند، به سیستم معاملات مچینگ بورس منتقل می‌شوند و تا پایان مهلت قانونی، امکان خرید آن‌ها با قیمت پایه وجود دارد.

واریز کل قیمت خودرو توسط برندگان

با توجه به روش خرید خودرو از بورس کالا بعد از برنده شدن، خریداران باید علاوه بر قیمت نهایی فروش خودرو، هزینه‌های جانبی و مالیات بر ارزش افزوده را نیز پرداخت کنند. هزینه‌های جانبی شامل عوارض شماره‌گذاری، خدمات پستی، بیمه شخص ثالث و صدور کارت است که بر اساس تعرفه‌های دولتی محاسبه می‌شود. مالیات بر ارزش افزوده، که معمولاً بین 9 تا 13 درصد است، بر اساس قیمت نهایی فروش خودرو محاسبه می‌شود، نه قیمت پایه.

جریمه انصراف از خرید خودرو

خریداران موفق به خرید خودرو با در نظر داشتن طریقه ثبت نام خودرو در بورس کالا، باید ظرف 3 روز وجه معامله را پرداخت کنند. اگر تسویه تا پایان روز سوم انجام نشود، جریمه‌ای معادل 0.25 درصد ارزش کل معامله به صورت روزانه به مبلغ اضافه می‌شود. اگر تسویه تا روز ششم انجام نگردد، معامله باطل شده و خریدار باید جریمه‌ای معادل 5.5 درصد ارزش کل معامله (۵ درصد برای هزینه فسخ و ۰.۵ درصد کارمزد) پرداخت کند.

تحویل گرفتن خودرو

برای دریافت خودرو، خریداران باید مراحل زیر را طی کنند: ابتدا تسویه حساب نهایی را در مهلت قانونی انجام دهند. سپس مستندات مربوط به واریز وجه و انتخاب نمایندگی را ارائه دهند. اطلاع‌رسانی به کارگزاری (به صورت حضوری یا غیرحضوری) و ارائه مستندات به شرکت فروشنده نیز ضروری است. در نهایت، مراحل ثبت‌نام در شرکت فروشنده را تکمیل کرده و خودرو را دریافت کنند. دقت شود که نحوه خرید خودرو در بورس کالا به¬صورت دقیق را می¬توانید از پشتیبانی کارگزاری خوارزمی جویا شوید.

با طی این مراحل، فرآیند خرید خودرو از بورس کالا و خرید سهام در بورس به پایان می‌رسد. در نهایت، پس از خرید، باید مراحل تسویه و تحویل خودرو را دنبال کنید.

کدام خودروها در بورس عرضه می‌شوند

در بورس کالا، خودروهایی از جمله محصولات داخلی و کامیون‌های تجاری به فروش می‌رسند. برای نمونه، خودروهای داخلی مانند مدل‌های پژو، سمند، و دنا به طور مرتب عرضه می‌شوند. همچنین، برخی از خودروهای وارداتی و مدل‌های خاص مانند کامیون‌های کشنده و کامیونت‌ها نیز در بورس کالا موجود هستند. شورای رقابت و وزارت صمت لیست خودروهای قابل عرضه را تعیین کرده و این خودروها بر اساس قوانین و مقررات مشخص در بورس کالا عرضه می‌شوند.
در بورس کالا، انواع خودروها به شرح زیر عرضه می‌شوند:

  1. فیدلیتی
  2. دیگنیتی
  3. هایما
  4. شاهین
  5. فاو
  6. لاماری
  7. پژو 207
  8. تارا
  9. امپاور
  10. جک
  11. کی ام سی
  12. دنا پلاس
  13. فورس

بررسی سود خریداران خودرو از بورس کالا

برای هر خودرو، ثبت نام در بورس کالا نیازمند رعایت شرایط و مراحل خاصی است که ممکن است شامل ثبت‌نام در سامانه بورس، ارائه مدارک هویتی و مالی، و رعایت مهلت‌های زمانی تعیین‌شده باشد. برای جزئیات دقیق هر خودرو، مراجعه به وبسایت رسمی بورس کالا یا اطلاعیه‌های منتشر شده توسط خودروسازان مربوطه توصیه می‌شود.

شرایط خرید خودرو از بورس کالا

برای خرید خودرو از بورس کالا، متقاضیان باید شرایط زیر را رعایت کنند:

  • کد بورسی: متقاضیان باید دارای کد بورسی باشند. برای بهره گیری از بورس کالا این مورد الزامی است.
  • کد بورسی بازار فیزیکی بورس کالا: سهامداران باید کد بورسی بازار فیزیکی بورس کالا را دریافت کنند.
  • سامانه معاملاتی: خرید خودرو می‌تواند از طریق سامانه‌های معاملاتی آنلاین کارگزاری‌های معتبر، مانند سامانه خرید آنلاین بورس کالای کارگزاری مفید، انجام شود.
  • حساب وکالتی: متقاضیان باید ابتدا حساب وکالتی افتتاح کنند. برای این کار، باید با در دست داشتن فرم معرفی‌نامه کد بورسی بازار فیزیکی بورس کالا، به یکی از شعب بانکی مورد نظر مراجعه کنند.
  • واریز وجه: مبلغ تعیین‌شده برای خرید خودرو باید روز پیش از عرضه، به حساب وکالتی واریز گردد.

سوالات متداول

  1. آیا برای خرید خودرو از بورس کالا نیاز به کد بورسی است؟
    بله، علاوه بر کد بورسی سهامداری، متقاضیان باید کد بورسی بازار فیزیکی بورس کالا را نیز دریافت کنند و احراز هویت سجام را تکمیل نمایند.
  2. برای خرید خودرو مبلغ پیش پرداخت به چه صورت است؟
    با توجه به شرایط بازار هر خودرو شرایط پرداخت پیش پرداخت متفاوت است و از سوی بورس کالا اعلام می‌شود. این مبلغ باید به حساب وکالتی معرفی‌شده توسط کارگزاری واریز گردد.
  3. آیا قیمت پایه اعلام‌شده برای خودرو نهایی است؟
    خیر، قیمت پایه خودرو تنها مبنای آغاز رقابت است و قیمت نهایی بر اساس رقابت خریداران کشف می‌شود. همچنین، هزینه‌های جانبی و مالیات نیز به قیمت نهایی افزوده می‌شود.
  4. چگونه می‌توان نام کاربری و رمز عبور سامانه بورس کالا را دریافت کرد؟
    نام کاربری و رمز عبور بعد از تکمیل ثبت‌نام در سامانه صدور کد آنلاین معاملات بورس کالا از طریق پیامک به شماره همراه فرد ارسال می‌شود.
  5. حساب وکالتی چیست و چه کاربردی دارد؟
    حساب وکالتی حسابی است که برای واریز مبلغ پیش پرداخت خرید خودرو از بورس کالا استفاده می‌شود. البته قابل ذکر است که کارگزاری برای برداشت وجه به این حساب ها دسترسی خواهد داشت.
  6. مبلغ پیش پرداخت چه زمانی باید واریز شود؟
    مبلغ پیش پرداخت باید روز قبل از عرضه خودرو به حساب وکالتی واریز گردد، همانطور که در اطلاعیه عرضه ذکر شده است.
  7. برای دریافت خودرو از نمایندگی چه مدارکی لازم است؟
    مدارک لازم شامل اصل و تصویر کارت ملی، شناسنامه، مدارک احراز محل سکونت، و شماره شبا با تاییدیه بانک مربوطه است. همچنین، باید پروفایل خود را در سایت فروش اینترنتی محصولات ایران خودرو تکمیل کنید.
  8. آیا محدودیت‌هایی برای خرید خودرو از بورس کالا وجود دارد؟
    بله، محدودیت‌هایی شامل این که هر کد بورسی می‌تواند تنها بر روی یک کد عرضه ثبت سفارش کند و ثبت سفارش برای اشخاص حقوقی مجاز نیست. همچنین، اشخاصی که در عرضه‌های قبلی موفق به خرید شده‌اند، امکان ثبت سفارش ندارند.
  9. اگر خرید انجام نشود، مبلغ بلوکه‌شده چه می‌شود؟
    اگر خرید خودرو انجام نشود، مبلغ بلوکه‌شده در حساب عملیاتی متقاضی آزاد خواهد شد و به حساب بورس یا شرکت خودروسازی واریز نمی‌شود.
  10. چگونه می‌توان اطلاعات دقیق در مورد عرضه‌های آینده را دریافت کرد؟
    اطلاعات دقیق در مورد عرضه‌های آینده و شرایط ثبت نام، از طریق اطلاعیه‌های رسمی بورس کالا و وب‌سایت‌های مربوط به خودروسازان قابل دسترسی است.
فرم ارسال نظرات کاربر
captcha